on Thursday 3 February 2011



Budhista templomSurabaya partja melett


Indonezia egyik legnagyobb varosa, tobb mint 4 millio lakos. Azonkivul,h alando dugo,smog es tulsok ember van ott nem sok erdekes latnivalo van surabayaban.
Csak 2 turisztikai szemel erdekes latvanyosagott talatam. Az egyik a a Sampoerna cigi gyar a masik egy budhista templom a tengerparton.
Amit a helyi cigirol (kretek) tudni kell az az,h mind tartalmaz szegfuszeget. Az ize es a fustje is sokkal edesebb es ami nagyon fontos, h szinte lehetetlen rola leszokni a szegfuszeg miatt! A Indoneziaban eladot cigik 90% krete.Pedig nem is olcsobbak mint a kulfoldi icgik, pl van egy premium indonez cigi aminek az ara/12szal megfelel a 20szalas Malboroeval.
Indoneziaban 10 ferfibol legalabb 7 cigizik, igy a vilag elso szegfuszeg exporterebol mara importer let.
Ami meg erdekes dolog,h a szegfuszeg a Fuszer szigetekrol szarmazik(indoneziaban van) ,mikor eloszor behoztak Europaba az ara/gram megegyezet az aranyeval.


 Gyermekkorom ota arrol almodozom,h egyszer lathatom ezt a furcsa labas-tarajas halacskat.
Mikor eloszor meglattam egy David Attenborough filmben, meg ugy gondoltam,h soha eletemben nem lesz szerencsem egy ilyen exotikus alatot talalni a szabadban.
Orulok,h tevedtem :)

 A Sampoerna cigigyar es muzeun egyben. A belepo es az idegenvezeto is ingyen van + a gyarnak van egy ingyenes turistabuszja ami napi 3 alkalommal bemutatja a varost a turistaknak.

Bar nem ez volt az elso sushim de az egyik leggfincsibb. 
MEDUZAS SUSHI!!!!