on Wednesday 8 June 2011

















 Indonesia - Bali island 

Altalaban az embereknek nem tudnak es nem is hallanak tul sokat Indoneziarol, de Balirol mindenki hallot mar. 
Ami fantasztikus es nagyon vonzo ebben a szigetben az a kultura. Nem csak mert a tradicionalis festmenyeik,faragasaik annyira reszletesek es szinesek hanem mert meg a mai napig is gyakoroljak.
Minden Balinez hazban ott vannak a vallasos szimbolumaik es a nagyvaroson kivul majdnem minden haz tradicionalis epiteszettel buszkelkedik. Persze mara a vilag egyik legnagyobb turista paradicsomava notte ki magat ami azt jelenti,h neha kicsit tulzsufolt.
Balinak 2 oldala van: a szokatlan es vilagon egyedi kultura, az egesz evben tokeletes szorfozes es a masik oldal a tulzsufolt Kuta es Legian beach ami csak a partyrol, piarol,varazs gombarol es a szexrol szol.
Bar Bali nagyon szep hely de ha nyugalomra feher homok boritotta partra es kek meg zold tukortiszta vizre vagysz tele exotikus halakkal es szines koralokkal akkor Bali nem a megfelelo hely szamodra. Bar van 1-2 szep partja es azt hallottam,h a buvarkodas is jo de az biztos,h nincs benne Indonezia kremjebe.
    Mivel Bali egyes hellyei annyira tul lettek zsufolva feherekkel,foleg ausztralokkal akik a legpocsekabb minosegu  4lejes Bintang(helyi sormarka) trikokban maszkalnak egesz nap(meg a leg nagyobb klubokba is aba a szutyokba mennek), ezert a helyiek kicsit imunisak lettek a bulekra. Mar nem halod azt h: “Hello mister, hav ar ju?” hanem csak azt,h:  “transport-transport, marihuana, mushrum, ladys-young ladys?“. Ertelem szeruen nem is annyira baratsagosak ezeken a helyeken a bulekkal mint mashol, pl: egyszer raziaztak a rendorok es lealitottak az osszes feher motorost. Mindenkitol kertek az internacionalis jogsit(szerencsemre volt ijenem), de ami furcsa volt,h mindenkivel ugy viselkedtek mint a sz@arral. Lekezeloen es undokan. Kiveve velem!!! Amikor meghalottak, h Indonezul beszelek el voltak ajulva es a komandos egyenruhaban maskarazo rendorbacsik arcan csak mosolyt lattam es meg egy pacsit is kertek tolem, mint valami ovodas gyerekek. Hadd ne mondjam, h mennyire hizott a majam a tobbi bule elott.
Oszessegeben(micsoda egy idijota szo ez? Mindig is utaltam) a velemenyem az,h ha mar errefele jar az ember, Bali egy kihagyhatatlan hej. Azt hiszem kesobb  meg vissza megyek oda.