on Sunday 10 April 2011
































Indonesia - Nusa Tenggara - Lombok - Gilli Trawangan

      Lombok mellet talalhatok egymas kovetve a 3 gilli (indonezul kis szigetet jelent) szigetek. Meg a legnagyobb sem hosszabb 2km-nel.Bar mara kicsit tul turisztikaiva valt de szamomra tokeletesen megfelelt addig a par napig amig elvegeztem a buvarkurzusomat.
UPDATE: Elfelejtettem mondani,h itt nincsenek kocsik es mocik,csak bicikli es szeker!!
Hala a sok buvar klubbnak mind 3 sziget tisztabb mint a legtobb Indonez turista latvanyossag. Sajnos az indonezek meg nem szoktak meg,h  ne szemeteljenek. Ugy erzem magam mint gyerekkoromban othol, valoszinuleg 10-15ev mulva eszreveszik ,h nem szep ossze vissza dobalni a zacsit. Egy partialat-droggpusztito csavo ugy ervelt, h: “Mi feherek hoztuk ide a muanyagot de nem voltunk kepesek megtanitani nekik,h hova tegyek”. Lehet,h igaza van.
No more shoder: a partot hofeher homok boritja, a viz gyonyoru kek es zold, tele exotikus halakkal, nagy teknosokkel,capakkal es koralokkal.
Buvarkodasom soran lattam: puffy fish, vitorlas hal, teknos kb70cm, elsulyedt halyot amit teljesen elleptek a koralok, oroszlan hall,cube fish,sarga angolna, szines vizicsigak, bohochal viadalt :P , vizi ugorkat, white tip SHARK , hawks bill turtle, pupper fish,giant travaly,maray eel, mantis shrimp,blue spoted stingray.
Klasz volt, szuper volt de buvarkodason kivul sok idom nem volt szetnezni a szigeten. Majd next time.



Marha draga speedboat vagy a 10000rp-as helyi csonakkal erheted el a szigeteket. Na ez valyon melyik volt?












O volt a haverom, Jupiter.

I love ID

Yes I do!

I still love ID
 itt szaltam meg,kemeny 20perc alkudozas utan 50000rp/nap.


Helyi taxi

 
 Eszmeletlen, h nem torik ki a nyakuk.