on Sunday 10 April 2011

Indonesia - Nusa Tenggara - Lombok

 Tudom, eddig csak olyan eros es csunya voltam mint Popey de most vizre is szaltam.
 A kedves Ari baratom maggyozot arra,h fizesunk be a helyi JolRaTursz 4-5napos halyos kalandturajara Lombokbol Komodora. Hat volt is reszunk kalandban es turaban is de rendesen.
2010.dec16 reggel a busz ertunk jott, vmikor delutan megerkezunk a kikotobe es hat mitlatunk? Egy halaszhalyot, de vegul kiderult ,h csak az en perspektivam a rosz mert ez egy 15m-es luxus hajt!
A nagy tuljelentkezes utan az elit felso tizezernek szant turista iroda ugy dontott,h csak 12 embernek ad helyet ezen a jahton ,igy a megosztott tetoplatformon es szivacsmatracokon aludva nem mindenkinek er az orraba egy masik ember labuja. De ennel tobb hely is jutott mert az utolso percben egy idosebb par visszamondta a turat arra az okra hivatkozva, h: “ezmeg miafasz?Ez egy kenu, nem halyo!!!”
Kesobb kiderult, h halgatnunk kellet volna az oreg par megerzeseire mert ez nem egy kacsausztato korbejarasa hanem 400kmes halyokazas lett volna.
Miutan megvolt a nagy orom es az alvohelyekert valo verekedes, megjelent a helyi rendorbacsi es indonezul (amit csak en,Ari es a sunyi turistavezetonk ertettunk)  elmondta,h milyen jo dontes lenne ha elhalasztanank mondjuk egy hettel ezt az utat mert,h  fuuu a szelll!
Persze nem volt semmi fele ertekezlet evel kapcs. a tobbi utazoval, mert a turistavezetonk ugy dontot, h nem fontos mindenkinek tudnia az aktualis idojarasi viszonyokat.
Par ora halyokazas utan feldobta a hangulatott egy kb20 fobola alo delfin banda, de a nagy oromunk nem tartot sokaig mert nemsokara kovettek oket a 1,5mes hullamok.Igy sajna elmaradt a Moyo sziget meletti betervezett snorkelling.
Az ejszakat es utana a kov napot is (a hullamok miat) Satonda sziget mellet toltottuk. Sotetedeskor tobb 1000 flying fox denever rajzot ki a szigetrol elelmet keresni.Szinte teljesen elleptek az egboltot! Mas nap reggel megleshettem a majmokat amint a parton elelem utan keresgelnek. Kesobb meglatogattuk a sziget kozepen levo sos tavat, ahol ingyen halmasszazst kaptunk. Csak befexel a toba es 2-3 mozdulatlan perc utan odajonnnek a 3-4cm halacskak es csipkedik az elhalt borsejtjeid. Nagyon erdekes es csiklando erzes volt.


  
 A jaht.

 A haloszoba

A kiralyi agy


Satonda sziget

Halmasszazs

 

 Fekete homok boritotta tengerpart

 Egy kis pozolas-feszites a kamera elott