on Saturday 27 August 2011





 Indonesia – Maluku – Leasea islands – Nusa Laut island

Elso ranezesre ez a hely egy kis eldugott szigetnek tunik nyugis falvakkal, de ha az ember jobban megnezi es van egy kis logikaja eszreveszi,h itt bizony nagyon nagy maffia tevekenysegek tortenek. Eleg ha csak az utcan setalsz es figyelsz, meghokkento dolgot fogsz eszrevenni 30perc utan.
Csak egy faluban 8 fele villanypoznat szamoltam, ez azt jelenti,h a polgarmester 8x volt lefizetve azert,h uj villanypoznat rakjanak.  :P
A sokfele villanypozna lampan kivul meg a csodalatos tengeri vilagot erdemes megcsodalni ezen a helyen, ami alitolag abraka-dabra-himi-humi woodooval van megbabonazva es csak az buvarkodhat meg snorkellingezhet aki kifizeti a falunak a 25.000rp-t. Itt az emberek olyanyira babonasaok,h az tortent egyszer Malukuban,h vmi vicces emberek megbabonaztak egy forgalmas hidat attol kezdve senki sem mert a hidon atmenni amig a varos nem fizetet egy masik kuruzslonak,h oldja fel a varazslatot. Ugyan ez a story tortent egy polgarmesteri hivatallal is. Bar meg lehetne othol is ezt csinalni, pl a sulikkal.
Vaganycsavo letemre nem igazan izgattam magam a varazslat miat es egybol bele is csobbantam a vizbe,h megnezzem a fantasztikus koral zatonyt. Sok szep hal meg koral, de ami a legjobban tetszet az egy nagyon erosen rikito kek nudlibarncs (nudibranch nem tom a magyar nevet) Kawasakis narancsnall is elenkebb szinu tuskekel. WOOOWWW HU DE COOOOOOLLL!









 

 

Bananos neni, ugye latod a sutit?

A helyi furdo. Engem  nem fogot meg.